Koorgroep de Vlis-singers

Meer dan zingen

 Kennismaking met de Vlis-singers

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep van rond de veertig zangers en muzikanten die met een repertoire van hedendaagse, meestal vlotte christelijke liedjes regelmatig een bijdrage levert aan (kerk)diensten en vieringen. De meeste liedjes worden driestemmig gezongen en begeleid door   een combo met o.a. Piano, (dwars)fluit en klarinet. Iedere vrijdagavond wordt er gerepeteerd en met een frequentie van maximaal twee keer per maand wordt er gezongen in kerken op Walcheren en in omstreken.

Moet je goed kunnen zingen om lid te worden?

Voorop gesteld; het is een groot voordeel als je erg muzikaal en stemvast bent, maar…. Nee, je hoeft niet goed te kunnen zingen om met ons mee te mogen doen. Bij ons geen ballotagecommissie of verplicht vóórzingen en plein public! Dus kom gewoon lekker meezingen op je eigen manier. Al is het een beetje vals of niet helemaal in de maat, in het geheel valt het meestal wel mee. Als het zo erg is dat het echt storend wordt zullen we je misschien subtiel vragen iets minder hard te zingen maar uiteindelijk gaat het toch gewoon over het plezier in zingen en musiceren.
wat doen we

Als koorgroep organiseren we - buiten de repetities en optredens om – verschillende activiteiten. Zo wordt er sinds enige jaren bijna jaarlijks een reis naar het buitenland gemaakt. Hierbij proberen we van tevoren contact te leggen met een plaatselijke kerk om ook daar op de zondag een bijdrage aan de dienst te kunnen leveren. Tot nu toe zijn we o.a. geweest naar Berlijn (vóór en na de val van de muur), Londen. Parijs en Amsterdam (geen buitenland maar tóch een hoofdstad), Barcelona en Rome. Verder zijn er activiteiten ontplooid als barbecues, buffetten (iedereen maakt een gerecht) en Country line-dance avonden. Daarnaast diverse bezoeken aan musicals, verschillende weekenden waarbij ook weer gezongen is in een kerkdienst. Boerengolf, fietstochten, Gourmetten, acties met kerstkaarten, oliebollen en nog heel veel meer

En wat kost dat allemaal?

Waar maak je dat nog mee? Lid zijn van de Vlis-singers is gratis. Wij betalen geen contributie! De enige bijdrage die we vragen is als je koffie of thee in de pauze drinkt (€1,- euro voor een kop koffie of thee). Onze financiële middelen halen we uit de (vrijwillige) bijdragen die kerkgemeenten ons schenken als we er optreden. Een zeldzame keer komt het desondanks voor dat de bodem van de kas in zicht komt. Dan wordt iedereen verzocht om een vrijwillige bijdrage te doneren.